Gombuca "Ízõrzõk" Lenti

2014-08-11

sponsored links

                                                                       
Hozzávalók:  30 dkg. liszt, 1 db tojás, 1 tk. só, 1 db vöröshagyma, 1 ek. zsír, 4 ek. tejföl. 1 tk. õrölt paprika.
Elkészítése:A liszthez tettem a tojást és a sót kevés langyos vízzel tésztát gyúrtam belõle. Inkább kemény legyen a tészta. Forrásban lévõ vízbe csipkedtem a tésztából nagyobb darabokat mint  a csipetke tészta. Mikor megfõtt leszûrtem hideg vízzel leöblítettem és edénybe tettem. A zsírt felolvasztottam és az apróra fölaprított  vöröshagymát megdinszteltem  majd rátettem a tejfölt kicsit sütöttem együtt. Tányérra szedtem a tésztából és rákanalaztam a hagymás tejfölbõl kevés piros paprikát szórtam a tetejére.
Ui: A receptben szereplõ egész mennyiséget írtam le, én viszont most csak fél adaggal próbáltam ki/arra gondolván hogy férjuram nem tudom mit szól hozzá?:-))  Nagyon finom  és  férjuramnak is elnyerte a tetszését!


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/08/...

sponsored links

Keres?s